Τα τσάκρα

Τα Τσάκρα είναι τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου και βρίσκονται κατα μήκος της σπονδυλικής στήλης και ανταποκρίνονται άμεσα στην ψυχοσωματική και συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου. Εκτός όμως απο ενεργειακά κέντρα, αποτελούν και τα 7 επίπεδα της κοσμικής συνείδησης. Είναι αδύνατο να τα επιδιορθώσετε και να τα καθαρίσετε σαν απλά να αλλάζετε μια λάμπα. Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία μεταμόρφωσης της συνείδησης την οποία πρέπει να περάσει ο θεραπευόμενος και για αυτή την διαδικασία απαιτείται χρόνος και ποσότητα θεραπειών.

Δηλαδή, χρειάζεται προσπάθεια απο τον ίδιο τον θεραπευόμενο για να αλλάξει την συνείδησή του και την πνευματικότητά του. Όσο πιο πολύ δουλεύει ο ασθενής με τον εαυτό του, τόσο γρήγορα διορθώνεται οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση.
Δουλέψτε με τον εαυτό σας λένε συνήθως όλοι οι θεραπεύτες .
Η φράση «δουλεύει με τον εαυτό του» σημαίνει πως ο άνθρωπος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του, τα ελλατώματά του και να καταλαβαίνει τα σημάδια που του δίνονται και τον προσανατολίζουν στην αλλαγή του. Αυτό για παράδειγμα σημαίνει πως ένα περιστατικό που προηγουμένως έβλεπε σαν αρνητικό μετατρέπεται σε μάθημα που του δίνει να καταλάβει γιατί κολλάει σε μια κατάσταση.

1ο Τσάκρα:
Αντανακλά όλα όσα έχουν επενδυθεί συναισθηματικά στον άνθρωπο όσο ήταν ακόμα έμβρυο. Είναι αυτό που άφησε η αλληλεπίδραση με τη μητέρα του, είτε μέσω συναίσθημάτων χαράς που αυτή βιώνε, αναμένοντας να φέρει το παιδί στον κόσμο ή της επιθυμίας της να απαλλαχθεί απο αυτό (για παράδειγμα εάν ήθελε να κάνει έκτρωση). Στην πρώτη περίπτωση, στον άνθρωπο μένει η αγάπη στον εαυτό του και ευτυχία, στην δεύτερη εκνευρισμός και μίσος.
Από αυτές τις πρώτες εμπειρίες εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το πρώτο Τσάκρα του ανθρώπου διότι ερχόμενος σε αυτόν τον κόσμο το παιδί είναι έτοιμο για αλληλεπίδραση και ο πρώτος άνθρωπος που τον συναντά σε αυτόν τον πλανήτη ο οποίος πρέπει να τον μάθει να ζεί σε αυτόν τον κόσμο, είναι η μητέρα του.
Αν η μητέρα ήταν ανισόρροπη, ψυχοσυναισθηματικά εκνευρισμένη ή κλεισμένη στον εαυτό της, γινόταν υπερπροστατευτική χωρίς να αφήνει το παιδί της να εξελίσσεται. Αν η κατάσταση στην οικογένεια δεν ήταν υγιής και οι γονείς δεν ασχολιόντουσαν με το παιδί, βέβαια  το επίπεδο αυτού του τσάκρα θα έχει διαμορφωθεί απο μαύρες αρνητικές μορφές ενέργειας. Αυτές οι ενέργειες αποθηκεύονται στο ασυνείδητο επίπεδο σαν πληροφορίες και ο άνθρωπος στη συνέχεια δεν μπορεί συνειδητά να τις θυμηθεί. Για να μπορεί να τις αντιληφθεί και να τις θυμηθεί θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια επειδή μεταμορφώνονται σε ενέργειες φόβου και ανασφάλειας: Ο φόβος του να είσαι φτωχός, πεινασμένος, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος να χάσεις μια νέα αγάπη, του να προδωθείς, να μην είσαι αγαπητός, και του να είσαι παρατημένος. Όσο χειρότερες ήταν οι σχέσεις του παιδιού με τους γονείς, όσο λιγότερη αγάπη επένδυσε η μητέρα στο παιδί της, τόσο πιο φορτωμένο αρνητικά είναι αυτό το Τσάκρα.
Το φόρτωμα αυτό σωματικά έχει ως αποτέλεσμα να έχει κανείς ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, η ικανότητα να επιβιώνει κανείς σε αυτόν τον υλικό κόσμο είναι πάρα πολύ χαμηλή και ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ενεργητικός, αισιόδοξος, αποφασιστικός – αυτό που νιώθει είναι επιθετικότητα και εκνευρισμός, όπως και ανεκδήλωτο θυμό, οργή, παράπονα, και ανεκδήλωτο πόνο.

Το 2ο Τσάκρα:
Είναι το τσάκρα των αισθημάτων, των συναισθημάτων, των επιθυμιών και των πόθων. Αυτό το τσάκρα διαμορφώνεται απο την πρώτη μέρα της γέννησης και αντιπροσωπεύει την συναισθηματική ενίσχυση της μητέρας στο παιδί, αφού έχει γεννηθεί. Αντιπροσωπεύει τη χαρά, την αίσθηση της ευτυχίας στην επικοινωνία. Τότε είναι που το παιδί μπορεί να κολυμπάει μέσα στην αγάπη, την τρυφερότητα, την προσοχή, όταν το περιβάλλον και ειδικά οι γονείς ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, όταν αντέχουν στην αγωνία του, δεν θυμώνουν με αυτό, το καθησυχάζουν, έρχονται να το βοηθήσουν. Όλες αυτές οι αισθήσεις ηρεμίας, ασφάλειας, χαράς, της ελευθερίας έκφρασης συναισθημάτων ή του παράπονου, του θυμού, της οργής, της χαράς, της αγάπης, θεμελιώνονται στο επίπεδο του 2ου τσάκρα. Αν το παιδί δεν είχε φυσιολογική σχέση με τη μητέρα ή τον πατέρα του, το είχαν απορρίψει και ασχολούνταν με τον εαυτό τους και τα δικά τους προβλήματα, τότε βέβαια το παιδί δεν εξελίχθηκε φυσιολογικά και άρτια. Σε αντίδραση θα φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά του, έχοντας πληροφορίες μέσα του όπως «δεν κάνει να κλαις, δεν κάνει να θυμώνεις, γιατί οι γονείς μπορεί να σε απαρνηθούν και να σε παρατήσουν» και να υπομένει χωρίς να το εξωτερικεύει. Πολύ συχνά οι γονείς υπερηφανεύονται οτι έχουν χρυσό παιδί και κάνει ό,τι του λένε. Στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί πρόβλημα και δείχνει οτι το παιδί απλούστατα φοβάται να είναι ο εαυτός του, βάζει τα δυνατά του για να είναι πολύ καλό αγόρι και πολύ καλό κορίτσι, για να μην πάψουν να το αγαπούν και να το παρατήσουν. Δυσλειτουργία αυτού του τσάκρα οδηγεί στον φόβο ο άνθρωπος να εκφράσει τα συναισθήματά του, ή στο να μην αισθάνεται απολύτως τίποτα, να μην ξέρει τι νιώθει και τι θέλει. Και όπως δεν μπορεί να αισθανθεί την δικιά του εσωτερική κατάσταση, έτσι δεν αντιλαμβάνεται και δεν αισθάνεται την κατάσταση άλλου ανθρώπου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαρεί τη ζωή του και να βιώνει ανεξέλεγκτες αρνητικές ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις. Η μη φυσιολογική διαμόρφωση του δεύτερου τσάκρα οδηγεί σε πολλά προβλήματα, όπως ο άνθρωπος να μην μπορεί να χτίσει σχέση, να απολαύσει τη ζωή ή να αισθάνθεί πληρότητα σε αυτή.
Επίσης οδηγεί σε προβλήματα τεκνοποίησης, σε ανικανότητα στους άντρες, σε ψυχρότητα και στειρότητα στις γυναίκες. Αν το παιδί στη συνέχεια ως έφηβος, δε αποδέχτηκε το φύλο του, δεν ή την σεξουαλικότητά του απορρίπτοντας τον εαυτό του, οδηγείται σε μη αναστρέψιμα επακόλουθα. Για παράδειγμα στη γυναίκα, η μη αποδοχή του φύλου της οδηγεί σε στειρότητα και μοναξιά.

Το 3ο τσάκρα
Αυτό το τσάκρα κατέχει τη συνειδητή πληροφορία – είναι το μυαλό μας, η διάνοιά μας. Είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας μια δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό που θυμόμαστε – διότι το πρώτο τσάκρα είναι το ασυνείδητο επίπεδο, το δεύτερο τσάκρα είναι ο συνδυασμός, το μισό απο αυτά που μπορούμε να θυμηθούμε και το μισό απο αυτά που δεν θυμόμαστε, είναι το φράγμα με το οποίο συγκρούεται και στο οποίο αποβάλλεται όλη η αρνητική δυσάρεστη πληροφορία, εμπειρία, στρές, παράπονα, μη πραγματοποιημένες επιθυμίες, όνειρα και ο,τιδήποτε μας δυσαρεστεί.
Το τρίτο τσάκρα είναι το τσάκρα της θέλησης, της επιτυχίας, της πραγματοποίησης των υλικών αγαθών. Είναι συνειδητή πληροφορία, δηλαδή οι σκέψεις μας. Η κατάσταση αυτού του τσάκρα εξαρτάται ολοκληρωτικά απο την κατάσταση των δύο κάτω τσάκρα. Δηλαδή, αν τα κάτω τσάκρα είναι γεμάτα με τρομακτικές μορφές και ενέργειες απόρριψης, ενοχής, έλλειψης αγάπης, καταδίωξης, τότε βέβαια νιώθοντας τον εαυτό του άχρηστο και τιποτένιο, ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει καλές σκέψεις. Για αυτόν τον λόγο είναι αδύνατο να καθαρίσουμε το νοητικό επίπεδο, χωρίς να καθαρίσουμε το πρώτο και το δεύτερο τσάκρα.
Λένε συχνά: σκέψου το καλό, και όλα θα πάνε καλά. Όμως αυτό είναι αυταπάτη. Πώς μπορεί να σκέφτεται κανείς το καλό αν μέσα του έχει σκέψεις θλίψης και βιώνει βάσανα, ωμή αγωνία, στρές, κλονισμούς, παράπονα, προδωσίες και μη συγχωρεμένες καταστάσεις?

4ο Τσάκρα
Το καρδιακό τσάκρα λειτουργεί σε ένα υψηλό επίπεδο στο οποίο καταχωρείται η ασυνείδητη πληροφορία. Σε αυτό το επίπεδο συμπεριλαμβάνεται η πληροφορία για αυτό που έχουμε βιώσει, όχι μόνο σε αυτή την ζωή αλλά και σε προηγούμενες – είτε θετικό είτε αρνητικό. Όπως και με το 1ο τσάκρα, δεν μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί τις πληροφορίες αυτές, πολύ περισσότερο να τις ανακαλέσει. Αλλά και να μπορεί κάποιος να θυμηθεί τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του αυτό πολύ συχνά αποτελεί φαντασία, κάποια βαθιά επιθυμία ή απλά κάποια αποσπάσματα.
Είναι το τσάκρα που με την εξέλιξή του ο άνθρωπος μπορεί να βλέπει τον κόσμο ολοκληρωτικά, ολοκληρωμένα, έναν ακέραιο κόσμο, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν ακέραιο εαυτό του πρώτα απ’ όλα. Ο άνθρωπος μέσω αυτού μπορεί να αναγνωρίζει και να αποδεχτεί τα ελαττώματά του, να μην τα απορρίπτει, να μην τα αρνείται, να μην αποστρέφεται απο αυτά, αλλά να τα καταλάβει. «Ναι, το έχω αυτό αλλά θα το δουλέψω και θα απαλλαχθώ απο αυτό». Τέτοια αντιμετώπιση του εαυτού του, ως έναν ακέραιο άνθρωπο με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει και τους άλλους με αυτό τον τρόπο. «Ναι αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει κακή πράξη, αλλά έχει και καλό μέσα του». Έτσι, ο άνθρωπος με υπομονή αντιμετωπίζει τα ελαττώματα των άλλων, μπορεί να συμπονέσει και να καταλάβει το πλησίον και φυσικά τέτοια αντιμετώπιση βοηθάει να έχει λιγότερες προσδοκίες και λιγότερες απαιτήσεις απο τους άλλους. Μπορεί να συγχωρέσει, να καταλαβαίνει, έχει λιγότερα παράπονα και στρές.

Αυτό το τσάκρα επιτρέπει στον άνθρωπο να αγαπά. Να αγαπά πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του, έτσι όπως είναι, με τα συν και με τα πλην. Και με τον ίδιο τρόπο να αγαπάει και να αποδέχεται τον άλλο. Έχοντας εξελιγμένο αυτό το τσάκρα, ο άνθρωπος είναι ικανός να έχει φιλίες, αγάπη. Μπορεί να χτίσει αρμονικές σχέσεις, γιατί αποδέχεται τον άλλο όπως είναι, δεν προσπαθεί να τον αλλάξει, να τον παραμορφώσει.
Αυτό αποτελεί συχνή αντίληψη των ανθρώπων, ειδικά των γυναικών, όταν προσπαθούν να αναμορφώσουν τον άντρα, να τον αναγκάσουν ώστε να είναι ο σύζυγος που αυτές θέλουν. Τέτοιες σχέσεις όμως καταλήγουν συνήθως με μίσος, θυμό και χωρισμό.
Αυτό το τσάκρα τροφοδοτεί το κυκλοφοριακό σύστημα, την καρδιά και όταν είναι εξελιγμένο δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του χωρίς τον φόβο μήπως και δεν τον καταλάβουν, μήπως τον απορρίψουν, μήπως τον αναγνωρίσουν. Αν αυτό το Τσάκρα δεν έχει εξελιχθεί, ο άνθρωπος είναι πολύ σκληρός με τον εαυτό του, δεν συγχωρεί τον εαυτό του, δεν αποδέχεται τα λάθη του, δεν συγχωρεί τα λάθη στους άλλους, προσβάλλεται έχει υψηλό επίπεδο αγωνίας και κατάθλιψης. Άτομα που δεν ξέρουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους συχνά υποφέρουν απο υπερτονία.

5ο Τσάκρα
Τσάκρα του λαιμού είναι το τσάκρα της αυτοέκφρασης, όταν κάποιος επιδιώκει την αρμονία όταν αποσκοπεί στον πλούσιο εσωτερικό του κόσμο. Συνήθως είναι οι άνθρωποι που κανουν αυτοανάλυση, παρακολουθούν τον εαυτό τους, ασχολούνται με την τελειοποίηση τους και προσπαθούν να αυτοεκφράστούν δημιουργικά. Είναι το τσάκρα που επιτρέπει να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του και να τον βλέπει θετικά, να ελαττώνει τα κόμπλεξ και τις ατέλειές  του και να βασίζεται στον εσωτερικό του κόσμο. Έτσι ο άνθρωπος αποκτά αρκετά υψηλό επίπεδο πνευματικής ελευθερίας που τον αφήνει να εκφράσει τον εαυτό του δημιουργικά και ενεργειακά, να εισχωρεί σε υψηλούς ενεργοπληροφοριακούς οίκους της γης και να λαμβάνει πληροφορίες απο εκεί.
Αν αυτό το τσάκρα δεν είναι ανεπτυγμένο, ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, βασίζεται στην άποψη των άλλων. Πολλοί άνθρωποι όταν ερωτούνται «Μα γιατί δεν κάνετε έτσι όταν αυτό θέλατε να κάνετε?» απαντάνε «Ναι έτσι ήθελα, αλλά τι θα πούνε οι άνθρωποι?». Και έτσι ο άνθρωπος πάει ενάντιά στον εαυτό του, στη συνείδησή του, αρρωσταίνει και καταστρέφεται. Αυτό εκφράζει την ανικανότητα να εκφράσει κανείς την άποψή του δηλαδή δεν είναι ελεύθερος να εκφραστεί και φοβάται να πει κάτι. Πολύ συχνά ακούγεται: «Φοβάμαι να προσβάλλω τον άλλον». Στην πραγματικότητα αν αναλυθεί αυτή η σκέψη, μεταφράζεται ως εξής: «Φοβάμαι να προσβάλλω τον άλλον, γιατί αν ο άνθρωπος προσβληθεί δεν θα μου μιλήσει θα με απορρίψει, θα πάψει να με αγαπά». Και αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα είναι ο φόβος να τον παρατήσουν γιατί δεν αξίζει να τον αγαπάνε, η αίσθηση του οτι είναι ελαττωματικός. Τέτοιοι φόβους καθιστούν ανθρώπους ανίκανους να εκφράσουν την άποψή τους, που υπομένουν προσβολές.
Σωματικά εκφράζεται σαν παθήσεις των αναπνευστικών οργάνων όπως χρόνια βρογχίτιδα ή άσθμα. Επίσης αυτό το τσάκρα είναι υπεύθυνο για το κεφάλι, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τις ψυχικές καταστάσεις.

6ο Τσάκρα
Αν αυτό το τσάκρα είναι ανεπτυγμένο δείχνει υψηλό πνευματικό επίπεδο στον άνθρωπο και ισορροπία μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, μεταξύ του και συναισθημάτων. Για να αρχίσει να αναπτύσσεται θα πρέπει όλα τα κάτω τσάκρα, να έχουν κάπως καθαριστεί, να έχουν εξελιχθεί. Η απόκτηση της εσωτερικής αρμονίας μέσω αυτού το τσάκρα δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εισχωρεί σε πολύ υψηλούς ενεργοπληροφοριακούς οίκους του πλανήτη, και να λαμβάνει απο εκεί πληροφορίες.
Όταν αυτό το τσάκρα ενεργοποιείται συνήθως ο άνθρωπος τείνει να κλείνεται στον εαυτό του και μένει ολομόναχος ή έχει πολύ στενό κύκλο. Με το να αποχωρεί τελείως απο τα μάτια του κόσμου αποσκοπεί στο να δουλεύει και να τελειοποιεί τον εαυτό του. Η διαίσθησή του, έχοντας αναπτυχθεί, γίνεται βασικός οδηγός στη ζωή του και τον βοηθάει να ξεπεράσει εμπόδια και καταστάσεις.

7ο Τσάκρα
Αντιστοιχεί στο πιο υψηλό πνευματικό επίπεδο, σε μια πολύ καθαρή και ευρεία συνείδηση. Όταν ενεργοποιείται ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια απο υψηλότερες σφαίρες της γης, τις κοσμικές ενέργειες, τις λεπτές ενέργειες.

Ο δρόμος της πληροφορίας μέσω των Τσάκρα
Τα τσάκρα ενεργοποιούνται (ανοίγονται) κατ’ επανάληψη, δηλαδή: Η κοσμική ενέργεια ανεβαίνει απο το πρώτο τσάκρα (ο άνθρωπος απαλλάχθηκε απο έναν φόβο). Συνεχίζει να ανεβαίνει στο δεύτερο τσάκρα (απαλλάσεται απο ένα συναίσθημα που αντιστοιχούσε στον φόβο). Έπειτα, φτανοντας στο 3ο τσάκρα απελευθερώνεται απο μια αρνητική σκέψη που εμπεριείχε το συναίσθημα. Όταν η ενέργεια φτάνει στο 4ο αποδέχεται κάτι αρνητικό στον εαυτό του και στους άλλους ενώ στο 5ο απαλλάσεται απο κάποιο κόμπλεξ και ελάττωμα, που εμπόδιζε την εσωτερική του ελευθερία (η εξωτερίκευση της αρχικής πληροφορίας). Φτάνοντας στο 6ο τσάκρα, αποκτά αρμονία σε κάτι και ενεργοποιεί ένα μικρό κομμάτι του 7ου. Μετά η ενέργεια κατεβαίνει ξανά κάτω και ξεκινάνε όλα πάλι απο την αρχή. Ξανά, απαλλασσόμαστε απο φόβους (1ο τσάκρα), συναίσθημα (2ο τσάκρα), σκέψεις (3ο τσάκρα), αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων/υπομονή (4ο τσάκρα), απαλλαγή απο τα κόμπλεξ και εσωτερική ελευθερία (5ο τσάκρα) και πάλι ισορροπία/αρμονία και 7ο τσάκρα. Με τις επαναλήψεις αναπτύσσεται η διορατικότητα και η ικανότητα να βλέπει και να λαμβάνει κανείς πληροφορίες με οποιοδήποτε τσάκρα, δηλαδή σε διαφορετικά επίπεδα. Η καθαρότητα των πληροφοριών εξαρτάται και απο την καθαρότητα του επιπέδου.

cropped-menu_screen1_chakra_dude_copia_jpg_1400x0_q85.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s