H κατάκτηση της Ευτυχίας

rassouli_paintings_joy_ridersΌλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως ζούμε αυτή τη ζωή με μία και μοναδική μας επιθυμία, την κατάκτηση της Ευτυχίας. Όπως και να ερμηνεύει ο καθένας μας τη λέξη ευτυχία (υγεία, εσωτερική γαλήνη, οικογένεια, κοινωνικές σχέσεις, επαγγελματική επιτυχία, οικονομική άνεση) η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, η Ευτυχία επιτυγχάνεται μόνο όταν όλα όσα προαναφέραμε είναι παρόντα και σε ισορροπία στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι πολύ δύσκολο να βιώσουμε ευτυχία εάν είμαστε πάμπλουτοι αλλά νοσούμε, είναι το ίδιο δύσκολο να βιώσουμε ευτυχία εάν είμαστε υγιής αλλά υποφέρουμε από οικονομικά δεινά, και είναι ακόμα πιο δύσκολο να βιώσουμε ευτυχία εάν έχουμε τα πάντα αλλά δεν παίρνουμε και δεν δίνουμε ταυτόχρονα Αγάπη. Μα πάνω απ’ όλα δεν μπορούμε με τίποτα να είμαστε ευτυχισμένοι εάν ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ/ΑΠΟΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους τους ανθρώπους. Δεν είναι ανάγκη να τα έχουμε διδαχτεί από κάποιον, δεν είναι απαραίτητο να τα έχουμε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο, είναι η εσωτερική μας αλήθεια, είναι η έμφυτη εσωτερική μας γνώση, είναι η φωνή της ψυχής και του μυαλού μας που μας φωνάζουν δυνατά αυτό που λαχταρούν, αυτό που χρειάζονται. Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς να αποκτήσουμε την Ευτυχία ενώ γνωρίζουμε τι θέλουμε και τι έχουμε ανάγκη; Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή την ερώτηση θα απαντήσουν πως το πρόβλημα είναι διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες όπως η οικονομική κρίση, οι συνάνθρωποι μας που είναι είτε κακοί, είτε μας ζηλεύουν, είτε είναι διαφορετικοί από εμάς, είναι κακοί εργοδότες, κακοί συνάδελφοι, κακοί γονείς, κακοί σύντροφοι κτλ. Μια άλλη μερίδα ανθρώπων θα απαντήσουν πως φταίει ο Θεός που δεν βλέπει, που τους έχει ξεχάσει, που είναι τιμωρός, και τέλος υπάρχουν οι άνθρωποι που τόσο κουρασμένοι πλέον από τη διαρκή αλλά μάταιη αναζήτηση της Ευτυχίας, θα απαντήσουν πως φταίνε οι ίδιοι που δεν είναι ικανοί και άξιοι να αγγίξουν την πολυπόθητη Ευτυχία.

Όμως, καμία από τις παραπάνω πεποιθήσεις δεν είναι σωστή. Όλα τα παραπάνω προβλήματα αποτελούν τα αποτελέσματα που μας οδηγούν στην απομάκρυνση από την κατάκτηση της Ευτυχίας και όχι τις αιτίες που δεν μας επιτρέπουν να την αγγίξουμε. Η μόνη αιτία, η μόνη πηγή της μη επίτευξης της Ευτυχίας είναι κάποιο βίο-ενέργο-πληροφοριακό πρόβλημα στον άνθρωπο. Για να εξηγήσουμε όμως τι είναι το βιο-ενέργο-πληροφοριακό πρόβλημα και φυσικά το ζητούμενο μας, πως δηλαδή μπορούμε να το λύσουμε, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι ο Άνθρωπος.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, η κλασσική επιστήμη χαρακτήριζε των άνθρωπο πολύ απλά ως τον απόγονο του πιθήκου, το κυρίαρχο μέλος της πανίδας της γης. Ο άνθρωπος για την επιστήμη ήταν μια μάζα βιολογικής ύλης όλες οι λειτουργίες της οποίας επιτελούνται και κατευθύνονται από τα δύο κυρίαρχα όργανα, πρωτίστως τον εγκέφαλο και σε δεύτερο χρόνο την καρδιά. Η επιστήμη από την προσεγγιστική πλευρά της ψυχολογίας κατανοεί ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον, ο εγκέφαλος του οποίου του επιτρέπει όχι μόνο να λειτουργεί βάση λογικών συμπερασμάτων αλλά και βάση συναισθηματικών ερεθισμάτων. Έτσι απλά, σε γενικές γραμμές, αυτό ήταν ο άνθρωπος για την επιστήμη, ένας πολυσύνθετος ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από κύτταρα και κατ’ επέκταση όργανα, με κυρίαρχο όργανο τον εγκέφαλο, μέρος του οποίου ελέγχει τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπου και μέρος του οποίου δημιουργεί τον συναισθηματικό του κόσμο.  Σε αντιπαράθεση, ή κατά τη δική μου άποψη, σε συμπλήρωση της επιστήμης μέχρι σήμερα ερχόταν η Θρησκεία να επισημάνει πως ο άνθρωπος είναι όλα τα παραπάνω ως αποτέλεσμα όμως της αγάπης του Θεού που οδήγησε στη δημιουργία του, με βασική και θεμελιώδη διαφορά πως ο Άνθρωπος αποτελείται όχι μόνο από σώμα αλλά και από Ψυχή, το βασικό συστατικό της ύπαρξης του και το μόνο αναλλοίωτο στο χρόνο καθώς δεν πεθαίνει ποτέ, παρά μόνο αλλάζει κατοικία, και αυτό ανάλογα με τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός ερμηνευόταν ως Παράδεισος και κόλαση, μετενσάρκωση κτλ.

Σήμερα, η επιστήμη έχει ανακαλύψει, έχει επαληθεύσει και έχει αποδεχθεί το γεγονός πως ο άνθρωπος εκτός από σώμα, πάνω απ’όλα είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ και απρόθυμα μεν, καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί παγκόσμια συμφέροντα τα οποία βασίζονται στην κλασσική προσέγγιση της επιστήμης και κατ’ επέκταση της ιατρικής η οποία θεραπεύει το σύμπτωμα στο σώμα του ανθρώπου χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγω χημικές ουσίες, αρχίζει να ερευνά και να παραδέχεται πως η ιατρική του μέλλοντος θα βασίζεται στον έλεγχο και τη διόρθωση της ποιότητας και της ποσότητας της ενέργειας του ανθρώπου. Και καθώς δεν είναι σκόπιμο για το σεμινάριο αυτό να αναλύσουμε περισσότερο στην ενέργεια του ανθρώπου από επιστημονικής πλευράς (κυτταρική ενέργεια, κβαντικά κυτταρικά πεδία, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, θερμική ενέργεια κτλ) θα περιοριστούμε στην περιγραφή της ενέργειας του ανθρώπου ως την Άυρα του, το ενεργειακό του πεδίο, η ύπαρξη και σημαντικότητα του οποίου αν και η επιστήμη σχετικά πρόσφατα άρχισε να αποδέχεται, ήχε ήδη φωτογραφηθεί από τους Κίρλιαν το 1961 και είχε ήδη κατανοηθεί πολύ καλύτερα απ’ότι κατανοείται από τον σύγχρονο άνθρωπο από τους προγόνους μας κατά την αρχαιότητα, καθώς άλλοτε αποτελούσε ένδειξη ανώτερου πνευματισμού και άλλοτε αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της ερμηνείας διαφόρων θρησκειών.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα για την αύρα μας. Η αύρα μας είναι το ενεργειακό μας πεδίο. Είναι η ενέργεια μας η οποία περιβάλει το φυσικό μας σώμα, διαπερνά το φυσικό μας σώμα σε κυτταρικό επίπεδο, και εκτείνεται συνήθως σε απόσταση από μερικά εκατοστά μέχρι και αρκετά μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις και αποτελείται από διαφορετικά επίπεδα (σώματα), 7 στον αριθμό, με τα εξωτερικά της τμήματα να είναι τα πιο λεπτοφυή, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το φυσικό σώμα τα τμήματα γίνονται ολοένα και πυκνότερα. Καθένα από τα επίπεδα αυτά έχει τη δική του ενεργειακή συχνότητα και αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο πεδίο της ανθρώπινης συνειδητότητας. Το σύνολο της ενέργειας του ανθρώπου αλληλεπιδρά και διαπερνά το φυσικό μας σώμα κυρίως μέσα από 7 ενεργειακά κέντρα, τα γνωστά σε όλους μας Τσάκρα. Τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει «τροχός» λέξη που αποδόθηκε καθώς η κίνηση των τσάκρα είναι περιστροφική. Η ενέργεια μας θέτει σε λειτουργία τα τσάκρα μας και μέσα από αυτά διαχέεται στο φυσικό μας σώμα. Τα τσάκρα λειτουργούν αυτόματα με καθένα από αυτά να σχετίζεται με ένα από τα 7 σώματα μας όμως παράλληλα αλληλεπιδρούν και μεταξύ τους διαμορφώνοντας την τελική ενεργειακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος, με απώτερο σκοπό την ισορροπημένη κίνηση όλων των τσάκρα οπότε και ο άνθρωπος βιώνει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του, σε αντίθεση με την περίπτωση που ένα ή περισσότερα τσάκρα βρίσκεται σε ανισορροπία οπότε ο άνθρωπος οδηγείται στη νόσηση (σωματική, πνευματική ή ψυχική) και στην μη πρόοδο του γενικότερα.

Έχοντας κατανοήσει πως λειτουργεί η ενέργεια του ανθρώπου και πως τον επηρεάζει τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε πνευματικό, αντιλαμβανόμαστε ότι η νόσηση προέρχεται πρωτίστως από ένα ενεργειακό πρόβλημα στη ενεργειακό μας πεδίο το οποίο στη συνέχεια επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τσάκρα και εν τέλει περνάει στα υπόλοιπα μας σώματα. Ως επακόλουθο, αντιλαμβανόμαστε όσο ποτέ άλλοτε πως με συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους δεν θεραπεύεται ποτέ παρά μόνο το σύμπτωμα ενός προβλήματος, ενώ εάν θέλουμε να χτυπήσουμε την αιτία του προβλήματος μας στη ρίζα της θα πρέπει να θεραπεύσουμε την ενέργεια μας, να ισορροπήσουμε τα τσάκρα μας και εν συνεχεία με την βαθιά κατανόηση των καταστάσεων και των αντιλήψεων που μας οδήγησαν στο εκάστοτε ενεργειακό πρόβλημα να θεραπεύσουμε και να διατηρήσουμε οριστικά και το φυσικό μας σώμα ή αντίστοιχα να προχωρήσουμε και να προοδεύσουμε στη ζωή μας, με λίγα λόγια να φτάσουμε επιτέλους στην πολυπόθητη κατάσταση Ευτυχίας όπως και αυτή να ερμηνεύεται για τον καθένα μας.

Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που μας έχει δοθεί για τη θεραπεία αυτή είναι και η Κοσμική Ενέργεια, μια ολιστική ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα στο Θιβέτ και τις τελευταίες δεκαετίες μεταδόθηκε από το Θιβέτ στη Ρωσία αρχικά και μετέπειτα σε εμάς. Η Κοσμική Ενέργεια όπως η ονομασία της προδιαθέτει βασίζεται στον χειρισμό διαφόρων βιο-ενεργο-πληροφοριακών συχνοτήτων οι οποίες ρέουν στο σύμπαν από την αρχή της δημιουργίας του. Οι συχνότητες αυτές κατευθύνονται από τον θεραπευτή στο θεραπευόμενο μέσω των ενεργειακών του κέντρων και μέσω του ενεργειακού του πεδίου και επιδρούν θεραπευτικά στο σύνολο των ενεργειακών σωμάτων του ανθρώπου έχοντας κατά κύρια βάση δύο κομβικά σημεία κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Πρωτίστως την αποβολή της συσσωρευμένης αρνητικής –βρώμικης –παλιάς ενέργειας από το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου και σε δεύτερο χρόνο την επαναφόρτιση του ενεργειακού πεδίου με νέα – φωτεινή – θετική ενέργεια. Ως αποτέλεσμα άμεσα τα τσάκρα του ανθρώπου απελευθερώνονται από τη βεβαρημένη ενέργεια που τα διαπερνούσε και η οποία διαχέοντας μέσω αυτών σε όλο το σύνολο του ανθρώπου, φορτίζονται με τη συμπαντική ενέργεια και εκ των πραγμάτων ισορροπούνται. Με λίγα λόγια η αύρα του ανθρώπου καθαρίζεται από αρνητικά συναισθήματα και ενέργειες που βασανίζουν τον άνθρωπο και που έχουν συσσωρευτεί τόσο από την πορεία του σε αυτή τη ζωή που διανύει όσο και από παλαιότερες ζωές (κάρμα). Παράλληλα η αύρα προστατεύεται από ενεργειακές διαρροές που αποδυνάμωναν τον άνθρωπο τόσο ενεργειακά όσο και σε φυσικό επίπεδο οδηγώντας τον στη νόσηση, και τέλος η αύρα επαναφορτίζεται, δυναμώνει και μεγαλώνει τόσο σε πυκνότητα όσο και σε ποσότητα και μέγεθος. Ως αποτέλεσμα ο άνθρωπος έχει υποστεί και ένα βαθύ ενεργειακό καθαρισμό αλλά του έχει δοθεί και η κατάλληλη ασπίδα προκειμένου να προστατεύεται από ενεργειακές απώλειες.

Για μέγιστα αποτελέσματα ο θεραπευόμενος παροτρύνεται και καθοδηγείται προς την κατανόηση όλων των ανωτέρω βασικών λειτουργιών που διέπουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Κατανοεί σε βάθος την βαθύτερη έννοια της ύπαρξης του, τη θέση του στο σύμπαν και την πηγή, την αρχή, την αιτία των ενεργειακών του προβλημάτων, ποιες λανθασμένες πεποιθήσεις, αρνητικές σκέψεις και λανθασμένες αντιδράσεις στις προκλήσεις της ζωής τον οδήγησαν στο ενεργειακό του πρόβλημα που οδήγησε τελικά στην μη απόκτηση της Ευτυχίας.

Ελευθερία Μονοκρούσου

Θεραπεύτρια Κοσμικής Ενέργειας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s