Τι είναι η Ασθένεια;

crownscopy_760x428_72dpi

Η ασθένεια λειτουργεί ως μια προειδοποίηση προς τον άνθρωπο ώστε να αλλάξει τρόπο σκέψης, έκφρασης και πράξης. Λειτουργεί σαν το «καμπανάκι» από το Σύμπαν, προκειμένου να αλλάξουμε. Μπορεί ακόμη να αποτελεί καρμικό μάθημα του ανθρώπου.

Ο καθένας από εμάς επιλέγει τις πράξεις, τις σκέψεις και τα λόγια του καθημερινά. Όταν οι πράξεις, οι σκέψεις και τα λόγια προέρχονται από συναισθήματα αρνητικά και κριτική προς τον εαυτό μας ή τους άλλους, τότε ο άνθρωπος βλάπτει στον εαυτό του χωρίς να το καταλαβαίνει, διότι υπόκειται έναν πολύ βασικό κοσμικό νόμο, τον νόμο της Ανταπόδοσης:  ‘o,τι προσφέρεις αυτό λαμβάνεις.

Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος με κάθε αρνητικότητα που δημιουργεί με την σκέψη, τον λόγο ή τις πράξεις του, εισπράττει αργά ή γρήγορα, μια ανάλογη κατάσταση την οποία καλείται να μεταλλάξει με το να αλλάξει ο ίδιος.

Όταν πάλι ο άνθρωπος δεν δέχεται την αλλαγή του εαυτού του και συνεχίζει να ζει με τις ίδιες συμπεριφορές και επιλογές, δημιουργείται «μπλοκάρισμα» στα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα). Σιγά σιγά, αρχίζει και βλάπτεται η αύρα του παρουσιάζοντας έλλειψη ενέργειας, κενά και ανοίγματα από όπου εισέρχονται στον οργανισμό κάθε λογής χαμηλού κραδασμού οντότητες και συχνότητες. Η χαμηλής ποιότητας ενέργεια μεταφέρεται στα όργανα, πλέον σωματικά.

Πώς γίνεται αυτό;

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος δεν συγχωρεί. Το καρδιακό του τσάκρα δεν αφήνει να περάσει από μέσα του σωστά η ποιοτική ενέργεια της αγάπης και στη συνέχεια  αυτό δημιουργεί άνοιγμα (τρύπα) στην αύρα.

Ο άνθρωπος αυτός θυμώνει όλο και περισσότερο προσελκύοντας κατά συνέπεια καταστάσεις και ανθρώπους επίσης θυμωμένους. Οι εμπειρίες αυτές αποτελούν τα «μαθήματά» του, δηλαδή ευκαιρίες που του δίνονται να αναγνωρίσει μέσα από τους άλλους, τον δικό του τρόπο συμπεριφοράς, ώστε να τον αλλάξει.

Εάν ο άνθρωπος επιμένει να παραμένει στο συναίσθημα του θυμού, αρχίζουν να εμφανίζονται συμπτώματα γύρω από την περιοχή του τσάκρα. Σε αυτή την περίπτωση, γύρω από την καρδιά (μυοκάρδιο, στεφανιαίες αρτηρίες, πνεύμονες).

Όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να αρνείται τα μαθήματά του, είτε αγνοώντας τα, είτε αποφεύγοντας να αναλάβει σχετική δράση, τόσο αυτά αποκτούν μεγαλύτερη διάσταση και βάρος, επηρεάζοντας αντίστοιχα την σωματική του κατάσταση η οποία χειροτερεύει και τα συμπτώματα μετατρέπονται πλέον σε ασθένειες και παθήσεις.

Η θεραπεία

Κάθε τέτοια κατάσταση όμως είναι αναστρέψιμη: Μπορεί μια ασθένεια να θεραπευτεί, ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο, αρκεί να υπάρχει θέληση από τον ασθενή για να αλλάξει τον εσωτερικό του κόσμο. Αλλάζοντάς τον, η χαμηλής ποιότητας ενέργεια που συνέλεξε και έχει εγκλωβιστεί μέσα του μετατρέπεται σε ενέργεια υψηλότερης ποιότητας.

Η διαδικασία στην οποία ο άνθρωπος ελκύει θετική, υψηλού κραδασμού ενέργεια, είτε για σωματική ίαση, είτε αναγνωρίζοντας εγκαίρως τα μαθήματά του, του αποδίδει το απαραίτητο δυναμικό ώστε να ανέβει σε ένα υψηλότερο επίπεδο πνευματικής εξέλιξης και να αποκτήσει υψηλότερη συνεκτικότητα.

Οι αρνητικές καταστάσεις που βιώνουμε στην ζωή μας  δεν αποσκοπούν στο να μας βασανίσουν, ούτε να μας τιμωρήσουν. Αποτελούν ένα κομμάτι της πνευματικής μας ανάπτυξης, του δρόμου που ο καθένας βρίσκει για τον εαυτό του για να γίνει καλύτερος. Και αυτός ο δρόμος περνιέται με αγάπη, συμπόνια και συγχώρεση. Είναι απαραίτητο για να θεραπευθούμε, να μάθουμε να ακούμε την καρδιά μας, και όχι μόνο την λογική.

Τα φάρμακα

Στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τον εύκολο δρόμο: αρνούνται τα μαθήματά τους και διαλέγουν να αποβάλλουν τα προειδοποιητικά συμπτώματα με φάρμακα.

Στην ουσία, είναι σαν να μην θέλουν να βρουν την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά να το αποδιώξουν τόσο σωματικά όσο και από το μυαλό τους. Αποκλειστικά με μια φαρμακευτική αγωγή όμως, ένα πρόβλημα ή μάθημα δεν αποχωρεί από την αύρα και την ενέργεια του ανθρώπου και απλά συσσωρεύεται μέχρι να εμφανιστεί αλλού ή στο ίδιο όργανο λίγο αργότερα.

Δηλαδή δεν πρέπει να παίρνουμε φάρμακα;

Μπορούμε να ακολουθούμε την φαρμακευτική μας αγωγή (και συχνά επιβάλλεται) χωρίς ωστόσο να θεωρούμε ότι αυτή αποτελεί την μόνη και απόλυτη λύση – ξεχνώντας τα πνευματικά μαθήματα και σημάδια που μας διδάσκει η ασθένεια.

Η μέθοδος της Κοσμική Ενέργεια δεν έχει σαν σκοπό να αντικαταστήσει την ιατρική, αλλά να την συμπληρώσει, βοηθώντας τον άνθρωπο να δυναμώσει ενεργειακά και να καταφέρει να δει την αλήθεια.

Ακριβώς με αυτή τη λογική, ένας θεραπευτής κοσμικής ενέργειας δεν έχει δικαίωμα να συμβουλέψει τον θεραπευόμενο να διακόψει ή να ελαττώσει τη χρήση κάποιου φαρμάκου. Για αυτό είναι υπεύθυνος μόνο ο θεράπων ιατρός.

Αλλαγή κοσμοθεωρίας

Ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή του με κάποιον τρόπο, είτε αυτός είναι η Κοσμική Ενέργεια, είτε η επίσκεψη σε έναν ιατρό (χρήση φαρμάκων, διατροφή, ψυχανάλυση), είτε με άλλες πνευματικές πρακτικές (προσευχή, διαλογισμό, γιόγκα, ρέικι), είτε άλλες εναλλακτικές μεθόδους (μασάζ, ομοιοπαθητική, βελονισμό) αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στον ίδιο δρόμο της αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης.  Άλλωστε, όλες αυτές οι μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά μεταξύ τους.

Καμία προσπάθεια ίασης δεν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και δίχως παρενέργειες για την οριστική απαλλαγή από την ασθένεια, αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος ή δεν επιθυμεί να αλλάξει ριζικά την κοσμοθεωρία του –  τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα  Η προσωπική αυτή οπτική και τοποθέτηση είναι διαμορφωμένη κατά τη διάρκεια πολλών ζωών. Για να προχωρήσει ο άνθρωπος σε ένα πιο εξελιγμένο επίπεδο συνειδητότητας, χρειάζεται να απαλλαχθεί από τις πεποιθήσεις του, τα βαθιά ριζωμένα στο ασυνείδητο συναισθήματα του και κατ’ επέκταση να διαφοροποιήσει τις πράξεις του. Είναι απαραίτητο να καταλάβει πως οι ασθένειες και τα προβλήματά του επαναλαμβάνονται συνέχεια επειδή προσπαθούν να τον ενημερώσουν ότι έχει απομακρυνθεί από την πραγματική του φύση – δεν επικοινωνεί με την καρδιά του – και δεν επιλύει τα καρμικά του ζητήματα.

Με αγάπη,

Μαρία Τσίβριτς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s