Τι είναι το Κάρμα

karmaΈνας από τους 7 Νόμους του Σύμπαντος είναι ο νόμος του Κάρμα ή αλλιώς νόμος της Ανταπόδοσης. Υπό την επήρεια του βρίσκεται όλος ο κόσμος, το σύμπαν και οι άνθρωποι.

Πολλοί , ακούγοντας την λέξη κάρμα , έχουν την αίσθηση ότι πρέπει να είναι κάτι κακό,  κάτι σαν τιμωρία, χωρίς όμως να γνωρίζουν ακριβώς την σημασία της.

Για να να καταλάβουμε καλύτερα την έννοια του Κάρμα, μπορούμε να πούμε ότι χωρίζεται σε τρία μέρη: 

  • Το κάρμα της τωρινής ζωής
  • Το οικογενειακό κάρμα
  • Το κάρμα της προηγούμενης ζωής

Το Κάρμα της τωρινής ζωής

Το κάρμα που συγκεντρώνει ο άνθρωπος στη ζωή του είναι η ιστορία που φτιάχνει με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις του. Η ψυχή του είναι σαν καθρέφτης, ο οποίος ανακλά γεγονότα και καταστάσεις μέσα από το πρίσμα και το χρώμα του. Αν ο άνθρωπος ζει μια ζωή στην οποία τρέφει συναισθήματα όπως θυμός, μίσος, ζήλια, μνησικακία κρατώντας τα μέσα του ή ξεσπώντας τα σε άλλους ή στον εαυτό του και παραμελεί να αναπτύξει την ικανότητα να αγαπήσει και να αγαπηθεί, η ανάκλαση του κόσμου του θα είναι μαύρη, άσχημη. Οι άνθρωποι γύρω του θα είναι εκμεταλλευτές, κριτές, υποκριτές. Όλα αυτά όμως δεν θα είναι τίποτα άλλο από την προβολή των δικών του συναισθημάτων, τα οποία πια υποσυνείδητα ψάχνει σε άλλα άτομα. Με λίγα λόγια, ο νόμος του Κάρμα.

Το Κάρμα της προηγούμενης ζωής

Όπως ακριβώς με τις πράξεις τις τωρινής μας ζωής, έτσι και με τις πράξεις των προηγούμενων, ισχύει ο ίδιος νόμος της ανταπόδοσης. Η σημασία αυτού όμως, είναι ότι υπάρχουν πράξεις που γίνονται στη ζωή κάποιου χωρίς να υπάρξει ανταπόδοση τους στην ίδια ζωή.

Το κάρμα των προηγούμενων ζωών είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκαλυφθεί γιατί βρίσκεται σε άλλα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες για αυτό να βρίσκονται συνήθως στο υποσυνείδητο ή ασυνείδητο κομμάτι του νου μας. Η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες γίνεται με διάφορους τρόπους, ηθελημένα ή μη όπως μέσω ονείρων, οραμάτων, μέσω ύπνωσης ή μέσω κάποιας θεραπείας ανώτερου πνευματικού επίπεδου. Συνήθως, αυτό που καταφέρνουμε να θυμηθούμε είναι μόνο μικρά κομμάτια, αποσπάσματα, ένα μεγάλο πάζλ που καλούμαστε σιγά σιγά να συμπληρώσουμε.

Συμβαίνει πολύ συχνά κοντινά μας πρόσωπα να έχουν αποτελέσει γνωστά μας άτομα σε προηγούμενες ζωές, και συνήθως με σχέσεις αρνητικές, από μίσος έως δολοφονία. Άλλες περιπτώσεις είναι μια διαφορετική μορφή αγάπης από τώρα (για παράδειγμα δύο εραστές σε άλλη ζωή μπορεί να είναι τώρα πατέρας και γιος, πολύ καλοί φίλοι κτλ). Αυτά εμφανίζονται ως εμπόδια στην επικοινωνία τα οποία καλούνται να λύσουν.

Σπάνια ένας άνθρωπος θυμάται τι ήτανε, τι έκανε αλλά  αυτό που μπορεί να αντιληφθεί , με τις πέντε του αισθήσεις, είναι ότι σε κάποια μέρη του κόσμου έχει ξαναπάει ή ότι κάποιοι άνθρωποι του φαίνονται πολύ γνωστοί από την πρώτη ματιά (έχοντας είτε θετικά είτε αρνητικά συναισθήματα για αυτούς ).

Το οικογενειακό Κάρμα

Βάσει του κάρμα άλλων ζωών μας, πριν ακόμα κατεβούμε σαν πνεύμα στη Γη για την επόμενη ζωή μας επιλέγουμε τα μαθήματα που θέλουμε να διδαχθούμε διαλέγοντας τους γονείς μας, ακριβώς για τα αρνητικά χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε αυτά τα μαθήματα (καρμικά μαθήματα).

Όλα μα όλα τα μαθήματα του οικογενειακού κάρμα έχουν σαν ρίζα την απόλυτη συγχώρεση και αγάπη (όχι με την έννοια της προσκόλλησης όμως), και μας δείχνουν το δρόμο προς την αγάπη για τον εαυτό μας. Όταν δεν αγαπάμε την μητέρα ή τον πατέρα μας για κάτι σίγουρα δεν αγαπάμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, που, στη συνέχεια δεν μας επιτρέπει να αγαπάμε τους άλλους.

Το Κάρμα με λίγα λόγια σημαίνει  ότι οι φυσικές και πνευματικές πράξεις που εκτελέστηκαν από το φυσικό σώμα κάποιου επηρεάζουν τις μελλοντικές του ενσαρκώσεις . Αυτό δεν είναι κάποιου είδους σύστημα τιμωρίας. Ούτε υπάρχει για να δικαιολογήσει την ύπαρξη των βασάνων και του πόνου. Είναι πολύ απλά η προέκταση του Νόμου της Αλλαγής, τον οποίο μπορούμε μόνο να δεχτούμε με ανοιχτή αγκαλιά.

Δουλεύοντας  με τον εαυτό μας μέσω της Κοσμικής Ενέργειας έχουμε τη δυνατότητα να συνδέσουμε όλο αυτό το παζλ του Κάρμα. Όσα περισσότερα κομμάτια εμείς ενώνουμε, τόσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα αποκτούμε για τον εαυτό μας. Συγχωρούμε όσα και όσους μας έβλαψαν, αφήνουμε πίσω μας τα αισθήματα που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι, γινόμαστε πιο φωτεινοί. Με την αγάπη και μέσω της Δημιουργικότητας και της Υπηρεσίας  που η Αγάπη γεννά, μπορούμε να ξεχρεώσουμε το Κάρμα μας.

 Μαρία Τσίβριτς 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s