Η μοναχικότητα

Khoa-Le-Painting-1
Πίνακας της Khoa Le

Η καθημερινότητά μας είμαι γεμάτη ανθρώπους, γεγονότα και αλληλεπιδράσεις. Ωστόσο συχνά, εμείς νιώθουμε μόνοι. Συχνά ανακαλύπτουμε ότι επιδιώκουμε οι ίδιοι την απομόνωση μας, παρά την ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή. Τι μας σπρώχνει σε αυτή την απομόνωση;

Οι οδυνηρές εμπειρίες, οι απογοητεύσεις και οι συναισθηματικές πληγές, ωθούν τους ανθρώπους στο να κλείνονται στον εαυτό τους. Συχνά γίνονται καχύποπτοι και δεν επιθυμούν να αλληλεπιδρούν πολύ με τους άλλους, να μην επικοινωνούν τα συναισθήματά τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα αμυνθούν από επιπλέον πόνο και λύπη. Ο φόβος αυτός όμως εμποδίζει την ανάπτυξη της ψυχής, αφού μόνο με την επικοινωνία ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί και να ανταλλάξει εμπειρίες.

Εάν θέλετε να γκρεμίσετε το τείχος αυτοπροστασίας που χτίσατε γύρω σας και να επικοινωνήσετε ξανά με φίλους, συντρόφους και συνοδοιπόρους, ξεκινήστε από μερικά απλά βήματα:

 • Ακούτε προσεκτικά τον συνομιλητή σας, χωρίς να τον διακόπτετε. Να ακούσει και να παρακολουθήσει προσεκτικά μπορεί μόνο αυτός που είναι ανοιχτός στους ανθρώπους. Η εσωτερική ανησυχία και το άγχος αναγκάζουν τον άνθρωπο να κλείνεται στον εαυτό του. Αυτό δημιουργεί κενό στην επικοινωνία.
 • Ενδιαφερθείτε ειλικρινά για τη ζωή του άλλου ανθρώπου. Προσπαθήστε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και τα συναισθήματα του.
 • Κοιτάξτε γύρω σας για να διακρίνετε τον εαυτό σας – ένας άνθρωπος με καθαρή και ισορροπημένη ενέργεια βρίσκεται πιο συχνά σε επικοινωνία με ανθρώπους ίδιας ενεργειακής καθαρότητας.
 • Αποφύγετε εντελώς το κουτσομπολιό. Το να λέει κανείς πράγματα για κάποιον πίσω από τη πλάτη του είναι σύμπτωμα καταπιεσμένης ζήλιας ή και κρυφού φθόνου. Αυτού του είδους η ενέργεια είναι βαριά και απορροφάει έναν άνθρωπο μέσα της: το μόνο που φέρει στη ζωή του είναι ατυχίες.
 • Ποτέ μην κρίνετε τον άλλον, όποιος κι αν είναι αυτός. Η κατηγορία και η κριτική των άλλων ανθρώπων είναι δείγμα κακής λειτουργίας του τετάρτου τσάκρα.
 • Θυμηθείτε ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος αξίζει την συμπόνια. Ένας άνθρωπος που φέρνει σε άλλους δυστυχία (ή ακόμα και την εύχεται) το κάνει λόγω έλλειψης προσωπικής ολοκλήρωσης και  αγάπης.
 • Προσπαθήστε να βλέπετε σε έναν άνθρωπο τις καλύτερες του πλευρές – όπως και στον εαυτό σας.
 • Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί, μην φοβάστε να μοιράζετε τα συναισθήματα σας και τις ανησυχίες σας. Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά θα λάβετε πίσω το ίδιο.
 • Μην εύχεστε ότι οι άλλοι άνθρωποι διαβάζουν το μυαλό σας ή ότι χωρίς να επικοινωνήσετε τις σκέψεις σας ένα αγαπημένο πρόσωπο θα σας προσφέρει ότι φαντάζεστε ή επιθυμείτε επειδή σας αγαπά.  Μην φοβάστε να μιλήσετε στους άλλους για όσα θέλετε.
 • Προσπαθείτε να είστε σαφής και ξεκάθαροι στον λόγο σας.
 • Μην μειώνετε κανέναν άνθρωπο και μην του προκαλείτε τύψεις.
 • Μην προσπαθείτε να επιβάλετε την άποψη σας στους ανθρώπους.
 • Μην επιφορτίζετε υπερβολικά τους γύρω σας με τα προβλήματα σας.  Εάν αρχίσετε να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας, τα προσωπικά σας προβλήματα και ασθένειες, σύντομα κανείς δεν θα θέλει να σας ακούει.
 • Προσπαθήστε να καλλιεργείτε μέσα σας την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Ακόμα κι αν κάποιος σας ξεγέλασε ή σας πλήγωσε, αυτό δεν είναι λόγος να τα βάλετε με όλο τον κόσμο.
 • Μάθετε να λέτε »όχι». Δεν είστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετείτε πάντα τις ανάγκες των άλλων. Ούτε είναι αυτός ο υγιής τρόπος για δημιουργήσετε σχέσεις αγάπης.
 • Μην φοβάστε να πείτε την γνώμη σας. Μην αφήνετε τον φόβο της απόρριψης να σας οδηγεί στην απομόνωση.
 • Όσο κοντινός και αν σας είναι ένας άνθρωπος να θυμάστε ότι εσείς είσαστε διαφορετικός, με τα δικά σας θέλω και τις δικές σας ανάγκες. Μην φοβάστε να θέτετε τα όριά σας, ακόμα και στους πιο στενούς συγγενείς σας. Η αγάπη και οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στον σεβασμό.

Κάποιες φορές συμβαίνει να νιώθουμε άσχημα ή ωραία ακόμα και μόνο με την παρουσία των ανθρώπων γύρω μας. Ο λόγος  είναι η αλληλεπίδραση που έχουν οι αύρες μας, η ασυνείδητη ανταλλαγή ενέργειας. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας και την αύρα σας καλό είναι να διατηρείτε τα εξής:

-Θα σου δώσω στην επικοινωνία μας αυτό και μόνο αυτό το οποίο μπορώ να δώσω.

-Θα πάρω από την επικοινωνία μας μόνο αυτό που έχω δικαίωμα να πάρω.

-Κι εσύ θα δώσεις μόνο αυτό που είσαι έτοιμος να δώσεις.

Κατά την  διαδικασία των θεραπειών Κοσμικής Ενέργειας, αρχίζει να αλλάζει το ενεργειακό πεδίο του θεραπευόμενου και κατά συνέπεια αλλάζει ο ίδιος.  Αυτή η αλλαγή σύντομα μεταφέρεται και στα κοντινά πρόσωπα. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι αναπόφευκτο να τελειώσουν κάποιες σχέσεις που έχουν κάνει τον κύκλο τους ή που εμποδίζουν την εξέλιξη των ανθρώπων που τις απαρτίζουν. Μη φοβηθείτε. ‘Oταν μία σχέση τελειώνει, ο καθένας έδωσε και πήρε όσα είχε να δώσει και να πάρει.

Μαρία Τσίβριτς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s