H ανάλυση της αύρας: μία συγκριτική μελέτη διάφορων μεθοδολογιών

Η ύπαρξη της αύρας και η κατανόηση της έχει απασχολήσει τους ανθρώπους από την αρχαιότητα. Η διάγνωση και η θεραπεία της ασθένειας μέσω της αύρας ήταν γνωστή ακόμη από τους αρχαίους Έλληνες. Αυτό μας προδίδει η μυθολογία γύρω από την μυθική μορφή του μεγάλchakrasου θεραπευτή Κένταυρου Χείρωνα καθώς η επιστήμη της ονοματολογίας μας αποκαλύπτει ότι «Χείρων ο Κένταυρος» σημαίνει «ο δια των χειρών κεντώ την αύρα». Δηλαδή, εκείνος που με τα χέρια του κεντά την αύρα.

Η θεραπεία λοιπόν του ανθρώπου μέσω της αύρας, δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχαίοι γνώριζαν πως όταν ένα σώμα πάσχει, δεν πάσχει μόνο στο υλικό, φυσικό του μέρος αλλά και στο αόρατο, το ενεργειακό. Στην Επίδαυρο, που ήταν θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας, η θεραπεία συνίστατο στην «επίδραση επί της αύρας». Γνώριζαν ότι η ασθένεια, πριν εκδηλωθεί στο σώμα, εκδηλώνεται στην αύρα, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την ασπίδα προστασίας μας.

Ο άνθρωπος λοιπόν από τα αρχαία χρόνια συνειδητοποίησε ότι μπορεί να μελετά και να χειρίζεται την αύρα του με σκοπό την θεραπεία και την πνευματική του εξέλιξη. Ανέπτυξε για τον σκοπό αυτό διάφορες μεθόδους μελέτης και επίδρασης επάνω στην αύρα του.

Παλιές μέθοδοι που αποσκοπούν στην άντληση πληροφοριών από την αύρα είναι η ραβδοσκοπία, η χρήση δηλαδή μίας μεταλλικής, χάλκινης συνήθως, ράβδου, για την ανίχνευση πληροφοριών από το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου. ‘Άλλη παρόμοια μέθοδος είναι η εργασία με το εκκρεμές το οποίο συνήθως είναι κατασκευασμένο από κάποιον ημιπολύτιμο κρύσταλλο, το οποίο σε συνδυασμό με την διαισθητική ικανότητα του χειριστή του, μεταφέρει πληροφορίες από το ενεργειακό πεδίο του θεραπευόμενου στον θεραπευτή.

Άλλες μέθοδοι που αναπτύχθηκαν για την συνειδητή παρατήρηση και την διαχείριση της αύρας είναι ο οραματισμός, οι θεραπευτικές μέθοδοι όπως το σιάτσου, και κρυσταλλοθεραπεία. Πανάρχαια φιλοσοφικά συστήματα και μονοπάτια άσκησης όπως η Γιόγκα και το Τάι Τσι επιδρούν και αυτά στην εξέλιξη και εξισορρόπηση της αύρας, θεραπεύουν και εξελίσσουν τον άνθρωπο. ‘Άμεση επίδραση στο ενεργειακό σώμα έχουν οι ολιστικές ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές όπως η Κοσμοενεργειακή Θεραπευτική που καθαρίζει, ενδυναμώνει και προστατεύει το ενεργειακό σώμα ενώ με εξειδικευμένους τρόπους υποδεικνύει πώς μπορεί ο εκπαιδευμένος θεραπευτής να επενεργήσει στην αύρα και να θεραπεύσει τις διάφορες παθήσεις.

Στην σύγχρονη ιστορία, μεγάλοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με την κατανόηση και την απεικόνιση της αύρας. Επιστήμονες όπως ο Γερμανός φυσικός Georg Christoph Lichtenberg και ο γνωστός σε όλους μας Nikola Tesla έβαλαν τα θεμέλια για την επιστημονική μελέτη του φαινομένου της αύρας. Το ζεύγος Semyon και Valentina Kirlian στο Καζακστάν το 1930 μελετώντας εργαστηριακά εφαρμογές του επαγωγικού πηνίου Tesla, ανακάλυψε την πρώτη μέθοδο ικανή να απεικονίζει και να φωτογραφίζει την αύρα με τη βοήθεια κατάλληλων μηχανημάτων. Η ανακάλυψη αυτή και η παρατήρηση ότι η συναισθηματική και νοητική κατάσταση ενός ανθρώπου μπορεί να μεταβάλλει την εικόνα του απεικονιζόμενου ενεργειακού πεδίου στις φωτογραφίες Kirlian συνέβαλε καθοριστικά στην επιστημονική αναγνώριση και έρευνα της αύρας. Τις δεκαετίας του ‘60 και του ‘70 η έρευνα αναγνωρίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από πανεπιστήμια τόσο στην Ρωσία όσο και στην Αμερική. Το 1972 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη το πρώτο επιστημονικό συνέδριο με θέμα τη φωτογραφία Kirlian. Eπιστήμονες σε όλον τον κόσμο διαθέτουν πλέον σύγχρονα μηχανήματα και εξελίσσουν μεθόδους απεικόνισης της ανθρώπινης αύρας στα πλαίσια πανεπιστημιακών και ιατρικών ερευνών, τα οποία βασίζονται όλα στην μέθοδο Kirlian.

Στις μέρες μας, Ο Dr.Konstantin G. Korotkov καθηγητής Φυσικής στο Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Πληροφοριακής Τεχνολογίας, Μηχανικής και Οπτικής της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, μετά από επιστημονική έρευνα 30 χρόνων στην μέτρηση ενεργειακών πεδίων και την εφαρμογή τους στην ψυχοσωματική υγεία, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον και στο πώς μας επηρεάζουν, συγγραφέας 10 βιβλίων και εκατοντάδων επιστημονικών εργασιών, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ιατρικής και Εφαρμοσμένης Βιο-ηλεκτρογραφίας, έχει μεθοδεύσει και τελειοποιήσει σύγχρονες διαγνωστικές εφαρμογές και έχει βγάλει στην παραγωγή μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και αθλητικά κέντρα στη Ρωσία και αλλού.

Η μέθοδοι που προσφέρουμε είναι δύο: Crownscopy και Aurabook και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Dr.Konstantin G. Korotkov.

Η Crownscopy είναι μία μέθοδος που καταγράφει την αποτύπωση των στεμμάτων ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που εκπέμπουν τα δάκτυλα των χεριών. Το μηχάνημα βιντεοσκοπεί τα στέμματα αυτά και στην συνέχεια τα αναλύει σε πληροφορίες για την λειτουργία των επτά ενεργειακών κέντρων (τσάκρα) καθώς και την κατάσταση των οργάνων του σώματος. Στη συνέχεια μετατρέπει τις πληροφορίες αυτές σε μία πλήρη απεικόνιση ολόκληρης της αύρας, των τσάκρα, της ενεργειακής διανομής στο σώμα και στα φυσικά όργανα. Η απεικόνιση αυτή του ηλεκτρομαγνητικού μας πεδίου παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και για τα τρία σώματα του ανθρώπου: το Φυσικό, το Ψυχοσυναισθηματικό και το Νοητικό.

Η μέθοδος Aurabook λαμβάνει πληροφορίες από την παλάμη του αριστερού χεριού και μας δείχνει τα τρία βασικά χρώματα της αύρας, την κατάσταση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα), ανάλυση συναισθημάτων, ισορροπία αρσενικής και θηλυκής ενέργειας όπως επίσης και την ισορροπία των πέντε στοιχείων της ανθρώπινης δομής (νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο).

Η Αύρα λοιπόν, το άθροισμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κυττάρων ενός ζώντος οργανισμού, αποτελεί για τον άνθρωπο, το βιο-ενεργο-πληροφοριακό του σώμα. Για έναν εκπαιδευμένο θεραπευτή, η αύρα προσφέρεται ως ένας πρακτικός και ακριβής δείκτης της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής υγείας του ανθρώπου και αποτελεί βασικό μέσο θεραπευτικής αποκατάστασης, πρόληψης και πνευματικής εξέλιξης.

Η ανθρώπινη αύρα είναι ένας πολύτιμος πληροφοριοδότης που μας ενημερώνει σε ποια σημεία της ζωής μας έχουμε ανάγκη για βελτίωση και θεραπεία. Αυτά τα σημεία, που στην φωτογράφιση της αύρας φαίνονται σαν τρύπες ή αδυναμίες, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κατάσταση των αντίστοιχων ενεργειακών κέντρων (τσάκρα). Τα τσάκρα είναι περιοχές στο σώμα που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και συνδέονται με την ενέργεια της ζωής. Υπάρχουν επτά τσάκρα στο σώμα – το καθένα αποτελεί ένα κέντρο για τη ροή της ενέργειας. Κάθε τσάκρα σχετίζεται με τις αλληλεπιδράσεις διαφορετικών σωματικών, ψυχικών και συναισθηματικών λειτουργιών. Αποτελούν μέρος του ενεργειακού σώματος και ανταποκρίνονται άμεσα στην ψυχοσωματική και συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου. Στο πνευματικό επίπεδο, τα επτά τσάκρα αποτελούν τα επτά επίπεδα της κοσμικής συνείδησης.

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται μέσω της φωτογράφισης αύρας ώστε να μπορούμε μόνοι μας να αλλάξουμε την κατάστασή μας;

Ο κάθε άνθρωπος με τη βοήθεια του θεραπευτή και συνειδητή προσωπική εργασία μπορεί να μεταλλάξει ο ίδιος τις ενέργειες και την ποιότητα τη αύρας του στα πλαίσια της προσωπικής του διαδικασίας για επίτευξη ισορροπίας, αρμονίας και προστασίας. Η Θεραπευτική εργασία επάνω στην αύρα μπορεί να προστατεύσει από τις ενεργειακές επιρροές, σκέψεις και συναισθήματα που υπάρχουν στο περιβάλλον και επιδρούν επάνω μας με τρόπο χαοτικό οδηγώντας μας στην ανισορροπία.

Είναι γνωστό από τις έρευνες της επιστήμης της Ψυχολογίας, ότι η ενημέρωση για την ύπαρξη ενός προβλήματος και η αποδοχή του, αποτελούν το 70% της θεραπείας. Ο άνθρωπος αναγνωρίζοντας την αδυναμία που υπάρχει, και με τι αυτή συνδέεται, έχει την δυνατότητα να επέμβει στην πληροφορία που είναι εγγεγραμμένη στο υποσυνείδητο του, να επεξεργαστεί το συναίσθημα του και να αλλάξει την αρνητική πληροφορία σε θετική.. Αυτό αποτελεί το υπόλοιπο 20% της θεραπείας του. Το υπόλοιπο 10% της Θεραπείας, επιτυγχάνεται μέσω της παράδοσης μας στο Θείον. Η ιερότητα της παραδοχής των ατελειών μας, και η παράδοση της θέλησης μας στην Θεία Θέληση για το ανώτερο καλό, ολοκληρώνουν κάθε βήμα του ανθρώπου προς την Εξέλιξη.

Μαρία Τσίβριτς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s